Persbericht

Posted by on nov 5, 2015 in Nieuws

Prijs van € 50.000 voor inspirerende kunst in zorg

Het Elisabeth van Thüringenfonds reikt op 23 november een prijs uit die exclusief in het teken staat van kunst in de zorg. “Kunst die het welbevinden van patiënten, medewerkers en bezoekers stimuleert. Niet gebonden aan een specifiek medium, maar wel een inspiratie voor de omgeving,” aldus Ann Demeester, directeur van het Frans Hals Museum|De Hallen Haarlem en juryvoorzitter van de prijs.

Bij de Elisabeth van Thüringenprijs hoort een bedrag van 50.000 euro, dat wordt uitgekeerd aan opdrachtgever en kunstenaar(s) gezamenlijk. Het fonds wil hiermee bevorderen dat zorginstellingen investeren in kunst. De eerste prijsuitreiking is uitzonderlijk en zal worden uitgeloofd aan bestaande praktijken waarmee de toon wordt gezet. In 2018 wordt de Elisabeth van Thüringenprijs uitgereikt aan een nog te realiseren kunstwerk.

De genomineerden van 2015 zijn Het Vijfde Seizoen van GGZ instelling Altrecht in Den Dolder, Gezondheidscentrum Jozef (One Architecture & Berend Strik) van het Deventer Ziekenhuis en Binnenzee (Maria Barnas) bij GGZ InGeest in Hoofddorp.

André Rouvoet, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, overhandigt de eerste Elisabeth van Thüringenprijs in De Hallen Haarlem. Voorafgaand aan de uitreiking discussiëren genodigden uit de zorg- en kunstsector over de bevordering van kunst in de zorg.