Kunst en corona – de zorg van verbinding

Posted by on apr 5, 2021 in Nieuws
Kunst en corona – de zorg van verbinding

De coronapandemie van nu heeft grote gevolgen voor onze samenleving. Vanuit de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds richten we onze blik op zorg en kunst tijdens deze pandemie. Kan kunst mensen met elkaar verbinden in deze zware tijden? Verbinding wordt het thema van de Elisabeth van Thuringenprijs 2021!

Binnenkort volgt meer informatie over de prijs 2021. Hieronder alvast een kleine stap in die richting en waarom de Stichting voor ‘verbinding’ kiest.

Onze gezondheidszorg is zwaar overbelast, zorgmedewerkers zijn aan het einde van hun latijn, patiënten wachten op zorg die is uitgesteld, andere patiënten liggen zelf eenzaam met corona in het ziekenhuis. In verpleeg- en verzorgingshuizen zijn er strenge regels voor bezoek van familie en geliefden, et cetera. En van alle liefde in het voorjaar van 2020 zijn we inmiddels in een fase waarin ongeduld de boventoon speelt.

Ook de kunsten hebben het zwaar, kunstenaars kunnen niet aan het werk zoals zij dat altijd deden. Podia, concertzalen, musea zijn gesloten. Galleries zijn beperkt open. Toch blijken veel kunstenaars op hele nieuwe wijzen creatief te zijn – nieuwe initiatieven worden ontplooid, nieuwe onderwerpen worden aangepakt. En daarbij worden de zorg en corona niet vergeten! Mooie verbindingen tussen mensen worden op die manier gelegd.

De Stichting Elisabeth van Thüringenfonds combineert bovenstaande ontwikkelingen graag met elkaar en reikt in november 2021 daarom de eerstvolgende prijs uit aan het beste kunstproject in de zorg waar de ‘verbinding’ de boventoon voert.

Binnenkort volgt hier meer informatie, houd de website dus in de gaten.

Wil je nog wat inspiratie over het thema kunst en corona? Kijk en luister dan eens hier naar: