Filmopnamen voor EvT prijs

Posted by on okt 23, 2015 in Nieuws
Filmopnamen voor EvT prijs

Over precies 1 maand wordt bekend gemaakt wie de Elisabeth van Thuringenprijs heeft gewonnen. Vooruitlopend hierop zijn er opnamen gemaakt met Peter van Barneveld en Ann Demeester.

Peter van Barneveld is regent van het Elisabeth van Thuringenfonds en tevens voorzitter raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij vertelt: “In de zorg moeten we de mens als één geheel zien. Niet alleen als een ziek persoon, die we willen genezen. Een mens is meer dan dat. En kunst kan net voor dat stukje meer zorgen! Kunst kan de pijn verzachten, kunst kan inspiratie geven. Daarom is kunst belangrijk in de zorg!”

Ann Demeester, juryvoorzitter voor de Elisabeth van Thuringenprijs en directeur van het Frans Hals Museum | De Hallen Haarlem, liet zich uit over de band met het fonds: “De banden tussen het vroegere Gasthuis en het Frans Hals Museum gaan ver terug. Zo heeft het museum een schilderij van de regenten van het St. Elisabeth’s Gasthuis, geschilderd door Frans Hals, gekregen van het fonds. Maar ook heeft Hals een tweetal topstukken van geschilderd van de regenten van het Oude Mannenhuis, thans het museum. Die stukken hangen hier na eeuwen nog steeds en eigenlijk heeft Hals dus kunst voor de zorg geschilderd. Zeer passend bij de prijs!”

Foto’s: Linda Koene
Filmopnamen: Josjah Kunkeler