En de winnaar is… gastatelier Re-creatie!

Posted by on nov 15, 2021 in Nieuws
En de winnaar is… gastatelier Re-creatie!

Zorginstelling Reinaerde en social design duo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer hebben op 15 november de Elisabeth van Thüringenprijs gewonnen. Hun winnende kunstproject in de zorg is gastatelier Re-creatie op De Heygraeff in Woudenberg. De 10.000 euro aan prijzengeld geeft continuïteit aan de activiteiten van het gastatelier.

Kijk hier hoe de winnaars werden verrast in dit filmpje: Gastatelier Re-creatie.

Verbinding in overtreffende trap
Re-creatie is een bewezen kunstproject waarvan de jury van de Elisabeth van Thüringenprijs vindt dat het voortzetting verdient. Het thema van de prijs, verbinding, is in alle aspecten aanwezig en overstijgt de combinatie kunst en zorg door ook de omwonenden en de omgeving erbij te betrekken. Reinaerde realiseerde onder artistieke leiding van social design duo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer een gastatelier dat de verstandelijk en lichamelijk beperkte bewoners van de zorginstelling met de (recreatieve) omgeving verbindt. Kunstenaars en ontwerpers ontwikkelen nieuw werk, prototypes, producten of workshops die waarde toevoegen aan de recreatie op het terrein en daarbuiten. Zorg voor mens en duurzaam materiaal samen op één plek: fysieke en sociale repair. www.re-creatie-reinaerde.nl

Bekendmaking per digitaal magazine
Vanwege alle onzekerheden rondom corona, koos de Stichting Elisabeth van Thüringenfonds voor een bekendmaking van de winnaar via het digitaal magazine ‘De kunst van verbinding’. Daarin staat een reportage die eerder bij de winnaars werd opgenomen. Ook andere deelnemers aan de prijs en de achtergrond van kunst in de zorg komen hierin aan bod.

Op de foto de winnaars van Re-creatie met link juryvoorzitter Ann Demeester en recht Niels Schut, voorzitter EvT fonds (foto: Buro Jung)